Westernbutikken.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

NORSK NETTBUTIKK| RASK LEVERING | BETAL SENERE MED KLARNA

Cowboy Boots

01.02.2021

Cowboy Boots

Den ville vesten er minst like aktuell i dag som da cowboyene herjet på midten og slutten av 1800-tallet, igjennom klesstilen som preget det vestlige Amerika på den tiden.

Cowboy-stilen er kjent for nordmenn flest, med rutete skjorter, stilige hatter og lange «støvler». Sammen med hatten så er kanskje Cowboy Boots det antrekket som flest nordmenn bruker den dag i dag, spesielt når man skal «stæsje» seg opp for finere anledninger.

Men vet du egentlig hvor Cowboy Boots stammer fra? Du har helt sikkert skjønt at det er fra den tiden da cowboyene herjet i den ville vesten, men hvorfor brukte de egentlig slike lange, ofte fargerike og mønstrede sko?

Historien til Cowboy Boots

Først og fremst så var Cowboy Boots en form for ridesko, som skulle være et praktisk fotplagg når man skulle ri på hesten. Samtidig var utseendet såpass stilfullt at man kunne bruke skoene til de fleste anledninger. De typiske Cowboy- og Cowgirl Boots strekker seg høyt oppover leggene, og kan ofte sammenlignes med et par gummistøvler – foruten om det faktum at slike boots er langt stiligere. Dessuten er som regel de moderne bootsene laget i et dyrt og pent materiale som lær eller skinn. Før i tiden ble Cowboy Boots laget med skinn fra eksotiske dyr som alligatorer, slanger, øgler, elefanter og så videre.

Cowboy-støvlene var spesielt populære på 1800-tallet, men har blitt laget av individuelle stammer og indianere i lengre tid. På den tiden varierte ofte utseendet veldig, ettersom støvlene var håndlagde og par preg av tilhørigheten til den som lagde støvlene. Da den industrielle revolusjonen ankom på slutten av 1800-tallet, ble det satt i gang masseproduksjon av Cowboy Boots, og den mest kjente støvelen av alle heter Wellington.

Cowboy Boots i dag
Når vi nå skriver 2021 er det ikke bare gutta som skal ha Cowboy-støvler – det finnes også egne sko laget for jenter, med det kledelige navnet Cowgirl Boots! Slike støvletter blir stadig mer populære igjen, og de produseres i dag med eksklusive mønstre som kanskje kan minne litt om opphavet. Disse støvelen er populære i flere farger, men Sorte Boots som disse er blant de mer populære for hverdagslig bruk. Ønsker man å være litt mer eksotisk, så kan man skaffe seg Brune Boots med mønstre som minner om indianer- og cowboy-tiden.

For menn finnes det også et rikelig utvalg av moderne Cowboy Boots, med alt fra Brune Boots til Sorte Boots. Old Mexican Boots er en populær modell som passer til allslags bruk – enten det er hverdag eller fest. Felles for moderne Cowboy- og Cowgirl Boots er at de holder høy kvalitet, og dette er sko som du kan ha nærmest resten av livet. Bruksområdene er varierte; enkelte velger å bruke skoene når de trasker rundt på shopping, mens andre bruker de for turgåing og fest. Om man vil ha Sorte Boots eller Brune Boots er smak og behag, men vi anbefaler at man kjøper seg skotøy som matcher med resten av antrekket ditt. Kanskje bør du også skaffe deg en stilig Cowboyhatt?

Se også: Leiebil i USA - Reisetips USA - Country Music

Les mer...

Stetson Cowboyhatt

17.01.2021

Stetson Cowboyhatt

I 1865 leide John B. Stetson et lite lokale og brukte 100 dollar på å kjøpe de verktøyene han trengte for å lage cowboyhatter. Han brukte 10 dollar på investering av god kvalitets-ull og derved var John B. Stetson Hat Company født.

Et år senere var "Hat of the West" godt etablert og navnet Stetson var på vei til å bli kjent for sin gode kvalitet, holdbarhet, innovasjon og skjønnhet.

John B. Stetson forsøkte seg med andre ting også, men etterhvert skjønte han at han skulle holde seg til det han var virkelig god på: å lage hatter. Han ble opplært av sin far, en erfaren hattemaker.

På 1800-tallet ble en hattemaker gjerne sett på som upålitelig, lat, reservert, og bare ute etter å tjene sine penger og ha det gøy. John B. Stetson forandret alt og bygget et av USAs mest kjente og vellykkede bedrifter. Selskapet var, og er, basert på innovasjon og kvalitet!

John B. Stetson var ledende innen hattebransjen og han viet sitt liv til å designe nye hatte-stiler for både mote og nytte. Det samme prinsippet gjelder også den dag i dag, 150 år etter at John B. Stetson etablerte merket "Stetson".
 
I dag produseres Stetson-hattene i Garland, Texas og er en av de største produsentene av Cowboyhatter og andre typer hatter i hundrevis av forskjellige stiler og farger.

Stetson, it's not just a hat, it's the hat.

Se vårt utvalg av STETSON Cowboyhatter

Les mer...

Cowboyhattens historie

16.01.2021

Cowboyhattens Historie

Hvis man spør en nordmann hva han forbinder med en god, gammeldags cowboy, så vil de aller fleste tenke på klær som rutete Westernskjorter, Cowboy Boots og ikke minst Cowboyhatter. Cowboyhattene kjennes igjen på den spesielle formen, og brukes av mennesker over hele verden den dag i dag. En cowboyhatt får man i alle forskjellige farger, men fasongen er som regel lik – en hul hatt med plass til hodet, og en stor rund skjerm som beskytter både mot vær og sol.

De fleste forbinder cowboyhatter med det vestlige Amerika – også kjent som ville vesten – fra den perioden da cowboyene herjet på midten av 1800-tallet. Det er dog ingenting i veien for at man kan bære en cowboyhatt i dag, men det er kanskje greit å kjenne historien til verdens mest berømte hattemodell.

Cowboyhattens historie

Cowboyhatten er sannsynligvis flere hundre år gammel, men er mest kjent for bruken av de såkalte cowboyene på 1800-tallet. Når man red på hest på denne tiden, så brukte man ofte en slik hatt for å beskytte ansiktet mot vær og vind. Men det var langt fra den eneste modellen som var populær på denne tiden – svært mange brukte også såkalte bowlerhatter, som var en langt enklere modell. Trolig var det de som drev med gårdsbruk eller tilsvarende arbeid som oftest brukte cowboyhatter, da de ofte var utsatt for sol eller vind når de drev utendørs arbeid.

Cowboyhatten satt i tillegg godt på hodet, og var derfor svært praktisk når man skulle ri. Allerede på 1860-tallet kom den første merkevareprodusenten av Cowboyhatter, og den het Boss of the Plains. Mens den «originale» cowboyhatten gjerne var flat på den runde delen som omkranser selve hattetoppen, så var hadde denne vinklede kanter som skulle lede vann bort fra ansiktet. Cowboyhatter i dag kommer i alle former og fasonger, men de mest populære variantene er de som henter inspirasjon fra sin opprinnelse.

Cowboyhatter i dag
I Norge ser man ikke veldig mange som går rundt med cowboyhatt i hverdagen, men man ser stadig et økende salg i forretninger som selger slike hatter. Hattene brukes til kostymepartyer eller for folk som arbeider ute, og er i store deler av verden meget populære for mennesker som driver med gårdsdrift. Spesielt i strøk der det blåser mye og man behøver beskyttelse for været, så er en cowboyhatt svært praktisk å ha på hodet. En av de mest populære cowboyhattene heter B.Kidd, og er laget av ull.

De fleste moderne cowboyhatter har utsider som er brettet innover, slik de fleste cowboyer hadde når hatten etter hvert ble «definert». En cowboyhatt kan komme i alle slags farger, men de mest populære er brune hatter. Mange velger også å kjøpe sorte cowboyhatter, eller spesialdesignede hatter med stilige mønstre. Dessuten synes mange at hvite/lyse cowboyhatter er stilige, så her er det bare smak og behag som avgjør. Man må regne med å betale mellom 400 til flere tusen kroner for en skikkelig cowboyhatt, og da er det ingenting i veien for at man kan bruke den når man skal en tur på byen. Lenge leve cowboyhatten!

Se Westernbutikken's utvalg av cowboyhatter.

Les mer...

Tips til kjøp og vedlikehold av cowboyhatt

14.01.2021

Tips til kjøp og vedlikehold av cowboyhatt

En cowboyhatt er ikke bare en cowboyhatt (eller cowgirlhatt for den saks skyld), fordi det ligger et håndverk bak, som er en kunst i seg selv, og hvilken hatt du kjøper bør avhenge av passform og formål. Kjøper du en cowboyhatt som sitter «riktig», er av god kvalitet og du behandler den bra, kan du forvente at cowboyhatten følger deg resten av livet!

I denne artikkelen skal du lære:

 • Hvordan måle omkretsen rundt hodet.
 • Hvordan ta best mulig vare på hatten.
 • Hvordan kvaliteten klassifiseres.

En hatt er som en klokke eller en fin dress - du gir gjerne en ekstra slant for å få topp kvalitet, fordi kvaliteten kan variere - men det kommer vi tilbake til. Først noen tips så du forlenger levetiden til hatten, og hvordan få den den til å se like fresh ut år etter år!

Oppbevaring:

 • Når du legger hatten ned på en flate, legg den med toppen ned og ikke hvil den på bremmen. Hvis hatten hviler på bremmen, vil den flates ut og forandre form over tid.
 • Vil du oppbevare hatten over en lengre periode, er det lurt å legge den i en hatte-boks, som gir støtte til både topp og brem.
 • Oppbevar hatten et kjølig og tørt sted, siden både varme og fuktighet kan ødelegge hatten.
   
 • Vær oppmerksom på at det kan komme skader på hatten hvis ikke hatte-boksen er godt nok forseglet og hvis den oppbevares i mørke rom.

Du kan også henge hatten på en hattehylle eller hatteknagg. Vær sikker på å bruke en knagg som er vid nok til å holde hatten uten å lage en fordypning i den. Hvis knaggen er for skarp, kan du skjære til en tennisball og sette den på knaggen for å få en større flate å henge hatten på. Ikke oppbevar den for lenge på en knagg, da gravitasjonskraften kan forandre formen på den.

Hvis hatten ser sliten og skitten ut, kan du børste den for å piffe den opp. Bruk en børste av hestehår, siden nylonbørster kan være skadelig for hatten. En myk skobørste er heller ikke så dumt, eller du kan kjøpe en børste som er laget spesielt for hatter. Se våre vedlikeholdprodukter her. Bruk lyse børster på lyse hatter og mørke børster på mørke hatter, fordi noen ganger kan fargen overføres til hatten under børstning. Børst hatten i rolige bevegelser mot klokken.

Selv om det ikke er noe synlige urensligheter på hatten, er det lurt å børste den regelmessig, siden det forlenger levetiden til hatten.

 • Støv tørkes av med en fuktig lofri klut.
 • Er hatten dekket med dyrehår eller fibre, kan du bruke tape for å få det av. Ta et stykke tape og vikle det rundt fingrene, med den klebrige siden ut, og dra det forsiktig over hatten.
 • Synlige flekker på filthatter, kan med fordel fjernes med gummi-svamp, men det finnes svamper som er spesielt beregnet på hatter. Spesielle sprayer kan også brukes. Maismel kan brukes mot fett-flekker.
 • Stråhatter kan renses med såpe og en lett fuktig klut.

Hvordan måle omkretsen rundt hodet
Hoder kommer i alle fasonger og størrelser, og mange hatter vil tilpasses fasongen på hodet ditt over litt tid, men størrelsen kan du ikke gjøre så mye med. Derfor, er det viktig at du tar et riktig mål av omkretsen på hodet før du kjøper. Men fortvil ikke, det er enkelt:

 • Bruk et fleksibelt målebånd, eventuelt bruk en snor og mål lengden på snoren etter at du har markert lengden.
 • Bruk toppen av ørene som referanse.
 • Snoren (eller målebåndet), skal ligge midt på nakkeknølen (den lille klumpen du har i bakhodet)
 • Ikke stram for hardt, da vil hatten også være for stram rundt hodet.
 • Mål 2 eller 3 ganger, så du er sikker på riktig størrelse.
 • Nå har du omkretsen på hodet ditt - og hatte-størrelsen.

Husk, at du skal føle det komfortabelt med hatten på hodet og det skal ikke stramme for mye. Hatten har ofte lær på innsiden, så det kan stramme litt ekstra inn og da vil den ikke endre størrelse på omkretsen så mye.

Kvalitet
X-ene du ser inne I hatten, er et mål på kvaliteten for felt-hatter. Flere x-er betyr bedre kvalitet, og kommer fra «gamle dager», når x-ene var et uttrykk for hvor mye beverpels-hatten inneholdt, men slik er det ikke lengre. Det er ingen industristandard, og de fleste produsenter bruker x-ene som et mål på forskjell i kvaliteten til deres egne produkter, både felt-hatter og strå-hatter.

I dag kan vi si at x-en viser hvor mye pels som er i pelsblandingen. En høyere andel av vill- pels (ikke fra oppdrett) gir en høyere x-markering.

2X- betyr at hatten har det laveste innholdet av pels, og 100X har et mye høyere innhold av pelsfilt. Forskjellen kan, faktisk, også føles. En 2X vil kjennes ru og stiv ut, mens en 100X vil ha en silkemyk overflate og utseende.

Vill-pels i en cowboyhatt, er en blanding av vill-hare, kanin og bever. Og i tillegg finnes det noen ull-blandinger.

Noen produsenter bruker også x-markeringer på strå-hatter, da vil en høyere x-verdi indikere bedre kvalitet på de brukte materialer hatten består av.
Cowboyhatter er laget av felt (en blanding av bever og/eller kanin), strå eller ull. Inne i kronen på hatten, kan du vanligvis se en x-markering. Dette angir hvor myk hatten vil føles. Siden alle produsentene opererer med forskjellig skala, kan det være litt misvisende å si at det er høyere kvalitet, jo høyere x-markering. 20X pleide å bety at det var 100% bever, men i dag kan 20X føles som 100X for en annen kjøper.

Strå-hatter kan også ha en x på innsiden, og denne vil indikere hvor høy kvalitet det er på strå og hvor tett veven er. En bedre kvalitet på strå og tettere vev, vil gi en lettere hatt.

 • En cowboyhatt, av god kvalitet, kan ha en lang levetid. Derfor, kan det lønne seg å investere noen ekstra kroner.
 • Stråhatter har en tendens til å ha et mye kortere livsløp (de vil vanligvis vare to eller tre sesonger) på grunn av slitasje.

Når du kjøper en cowboyhatt, er det mange som vil ha flere typer og farger, slik at det kan være en «hatt for enhver anledning». Ta deg god tid og kikk på produktene våre, slik at du finner en hatt som passer for akkurat deg og dine behov. Har du noen spørsmål er det bare å ta kontakt, og vi vil hjelpe deg snarest mulig.

Tips til å bevare og forlenge levetiden på en stråhatt

Unngå fuktighet: Stråhatter tåler ikke fuktighet godt, så det er viktig å holde dem tørre. Unngå å bruke hatten under regn eller i fuktige omgivelser. Hvis hatten blir våt, la den lufttørke i skyggen.

Oppbevaring: Når du ikke bruker stråhatten, bør du oppbevare den på et kjølig og tørt sted, helst i en hatteske eller en annen beskyttende beholder. Dette vil bidra til å forhindre fuktighet og skade.

Beskytt mot direkte sollys: Stråhatter er ideelle for å beskytte mot solen, men for mye eksponering for direkte sollys kan føre til at stråene blir tørre og sprø. Det su kan gjøre er å smøre inn hatten med feks. kokosnøttolje. Kun noen få dråper på en klut som du tørker lett over hele hatten. Dette gir hatten litt ekstra beskyttelse.

Rengjøring: For å fjerne støv og smuss fra stråhatten, kan du bruke en myk børste eller en klut. Unngå å bruke vann eller rengjøringsmidler.

Fuktighetsbehandling: Periodisk fuktighetsbehandling kan bidra til å holde stråene myke og fleksible. Du kan prøve å bruke en fuktig klut og forsiktig stryke stråene for å tilføre fuktighet. Vær forsiktig så du ikke overdriver med fuktighet, da dette kan føre til at hatten mister formen.

Ved å følge disse tiltakene, kan du bidra til å forlenge levetiden til stråhatten og holde den i god stand. Husk å også sjekke produsentens anbefalinger eller eventuelle spesifikke instruksjoner som følger med hatten din, da ulike stråmaterialer kan ha spesifikke behandlingsbehov.

Les mer...

Black Star Boots

16.01.2018

Black Star Boots

Unike og eksklusive håndlagde boots fra BLACK STAR

Black Star håndlager alle sine boots. Det er for øyeblikket kun dame-boots de produserer, og disse er bare rett og slett nydelige!

Med unik styling, flotte detaljer og VELDIG god kvalitet, gir støvlene til Black Star deg noe ekstra. Her er høy komfort og lekkert desig tema! Støvlene lages av håndverkere som har vært med på å lage støvler i generasjoner. Black Stars boots er laget i Leon, Mexico, berømt som verdens "lær-hovedstad".

Det er ikke bare det elegante designet, men også konstruksjonen som gjør Black Star støvlene spesielle. Det blir brukt kun originalt naturlige lær, ekte skinnfôr, lærsåler og lærhæler laget for hånd på alle Black Star støvlene. Alle Black Star støvlene er kjent for å være ekstremt holdbare.

Westernbutikken har valgt å ta inn følgende støvler i første omgang:

* TRINITY er vakkert utsmykket med sølvnagler og laget i et utrolig lekkert rust-farget skinn. Fremhevet på disse er et klassisk kors-design og detaljene på disse er enestående og vil bli gjenstand for misunnelse fra alle som ser de! Her får man et par boots med klipp-tå, 3,8 cm (1½ )"lær-hæler og spikret lærsåle. En ekstra myk innersåle gir veldig god demping. Støvlene har blitt nøye designet for å være perfekt balansert med en vekt på god støtte og komfort rett ut av esken.

* ANDROMEDA er håndlaget av den mykeste og beste kvaliteten i ekte skinn og gir disse støvlene et eksklusivt og moderne utseende med et snev av western innflytelse og teft. Støvlene er i flott brunt skinn som har lekre broderier og pyntenagler i messing. Her får du et par støvler med rund tå, 5 cm.høye lær-hæler, lærsåler og ekstra myke innersåler for god demping. Støvlene har blitt nøye designet for å være perfekt balansert med en vekt på god støtte og komfort rett ut av esken.

* REGULUS er håndlaget av den mykeste og beste kvaliteten i ekte skinn og gir deg et eksklusivt og moderne utseende med et snev av western-innflytelse og teft. Disse er designet i to-tonet svart og espresso-farget lær med flotte detaljer og pyntenagler i messing. Her får du et par støvler med rund tå, 5 cm.høye lær-hæler, lærsåler og ekstra myke innersåler for god demping. Støvlene har blitt nøye designet for å være perfekt balansert med en vekt på god støtte og komfort rett ut av esken.

Se alle våre Black Star Boots her

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke