Westernbutikken.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Cowboy Boots

Cowboy Boots

Den ville vesten er minst like aktuell i dag som da cowboyene herjet på midten og slutten av 1800-tallet, igjennom klesstilen som preget det vestlige Amerika på den tiden. Cowboy-stilen er kjent for nordmenn flest, med rutete skjorter, stilige hatter og lange «støvler». Sammen med hatten så er kanskje Cowboy Boots det antrekket som flest nordmenn bruker den dag i dag, spesielt når man skal «stæsje» seg opp for finere anledninger.

Men vet du egentlig hvor Cowboy Boots og Cowgirl Boots stammer fra? Du har helt sikkert skjønt at det er fra den tiden da cowboyene herjet i den ville vesten, men hvorfor brukte de egentlig slike lange, ofte fargerike og mønstrede sko?

Historien til Cowboy Boots

Først og fremst så var Cowboy Boots en form for ridesko, som skulle være et praktisk fotplagg når man skulle ri på hesten. Samtidig var utseendet såpass stilfullt at man kunne bruke skoene til de fleste anledninger. De typiske Cowboy- og Cowgirl Boots strekker seg høyt oppover leggene, og kan ofte sammenlignes med et par gummistøvler – foruten om det faktum at slike boots er langt stiligere. Dessuten er som regel de moderne bootsene laget i et dyrt og pent materiale som lær eller skinn. Før i tiden ble Cowboy Boots laget med skinn fra eksotiske dyr som alligatorer, slanger, øgler, elefanter og så videre.

Cowboy-støvlene var spesielt populære på 1800-tallet, men har blitt laget av individuelle stammer og indianere i lengre tid. På den tiden varierte ofte utseendet veldig, ettersom støvlene var håndlagde og par preg av tilhørigheten til den som lagde støvlene. Da den industrielle revolusjonen ankom på slutten av 1800-tallet, ble det satt i gang masseproduksjon av Cowboy Boots, og den mest kjente støvelen av alle heter Wellington.

Cowboy Boots i dag
Når vi nå skriver 2019 er det ikke bare gutta som skal ha Cowboy-støvler – det finnes også egne sko laget for jenter, med det kledelige navnet Cowgirl Boots! Slike støvletter blir stadig mer populære igjen, og de produseres i dag med eksklusive mønstre som kanskje kan minne litt om opphavet. Disse støvelen er populære i flere farger, men Sorte Boots som disse er blant de mer populære for hverdagslig bruk. Ønsker man å være litt mer eksotisk, så kan man skaffe seg Brune Boots med mønstre som minner om indianer- og cowboy-tiden.

For menn finnes det også et rikelig utvalg av moderne Cowboy Boots, med alt fra Brune Boots til Sorte Boots. Old Mexican Boots er en populær modell som passer til allslags bruk – enten det er hverdag eller fest. Felles for moderne Cowboy- og Cowgirl Boots er at de holder høy kvalitet, og dette er sko som du kan ha nærmest resten av livet. Bruksområdene er varierte; enkelte velger å bruke skoene når de trasker rundt på shopping, mens andre bruker de for turgåing og fest. Om man vil ha Sorte Boots eller Brune Boots er smak og behag, men vi anbefaler at man kjøper seg skotøy som matcher med resten av antrekket ditt. Kanskje bør du også skaffe deg en stilig Cowboyhatt?

Se også: Leiebil i USA - Reisetips USA - Country Music

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke